startsida information våra rum omgivning hitta hit
 Natur
På norra Öland och runt omkring Löttorp finns det nästan något för alla som vill njuta av naturen på ett eller annat sätt. Här finns det ypperliga badstränder men även underbara naturreserverat där ett storslaget växt- och djurliv frodas. Norra Öland bjuder inte bara på en utan flera naturupplevelser då natur runt omkring oss på Villa Vila är skiftande och visar upp sig i många former.

Bara 3 km från oss finns det vackra naturreservatet Horns Kungsgård, läs mer här.

Inte långt från Horns Kungsgård så finns Byrum Raukar vilket finns i en karg miljö med utsikt över Blå Jungfrun. Denna miljö kan man se många avbilder av på ett eller annat sätt,
läs mer här.

Bara ett hundratal meter därifrån finns en av Ölands mer gömda skatter nämligen Byrum Sandvik. Detta är en badplats som ölänningarna väljer att bada på, istället för den mer kända badplatsen Böda Sand.

Är det något ni undrar om fråga oss bara så hjälper vi till i bästa mån.


Restaurang och uteliv
Löttorp har ett flertal olika restauranger och pubar, en av de mest besökta är Lammet och Grisen som ligger lite utanför samhället
och 3 km ifrån oss. Vi rekommenderar att man förbokar till denna även att den är stor, du kan läsa mer här.

Restaurang och pub Morells mitt inne i samhället är det många som besöker både turister såsom lokalbefolkningen läs mer på här.

En ölandsspecialitet är den öländska kroppkakan, denna kan du avnjuta på många ställen, ett av dessa ställen där de har specialiserat sig är Ninnis kroppkaksbod vilket ligger ungefär en mil söder om Löttorp. Läs mer här.

Det finns även nattklubb med restaurang och pub iform av Kalk, läs mer här.

Det finns fler restauranger bland annat en pizzeria som heter Löttorps Bykrog.

För barnen
Det finns många aktiviteter för barn förutom sol och bad, såsom lådbilslandet där barnen får köra lådbilar med riktiga motorer som körs i en ministad på asfalterade vägar med broar, rondeller och vägkorsningar, Läs mer här.

Trollskogen är ett naturreservat där miljön verkligen är mystisk. Den väderpinade skogen uppmuntrar ens fantasi. Det finns ett naturum som visar på ett pedagogiskt och kul sätt hur naturen är på nordligaste öland, läs mer här.

Andra aktiviteter
Det finns många olika golfbanor runt omkring Löttorp. Det finns även flera olika minigolfbanor. Ett flertal vandrings- och cykelleder finns det där du kommer nära naturen på ett sätt du inte gör med bilen.

Fiska kan man göra runt hela ön, beroende på var du är så finns det olika slags fisk, torsk, abborre, öring, gädda, är bara några av de sorter som finns runt omkring ön.

Om du är konstnär så finns det finns det många olika miljöer du kan få inspiration av. Det finns många konstnärer som ställer ut sina verk på norra Öland så varför inte en liten konstrunda.
I huset hos oss finns det en massör (Carpus) som kan få igång trötta leder och muskler efter alla upptäckter norra Öland kan erbjuda, läs mer här.

 Bra att ha länkar

Naturreservat på norra Öland
Intresseföreningen norra Öland
Samhället Löttorp
Öland.com
Ölandsturist
Ölandsgolfbanor
Norra Ölands konstnärsgille
Cykel och vandringsleder
© 2012 B&B Villa Vila